ИКТ Училище

FIRST® LEGO® League

Партньори

Основен спонсор и партньор в организацията на състезанието са SAP Лабс България и SAP AG. С тяхно съдействие в периода 2006-2010 български ученици участват на състезанията в Германия. От 2011 г. SAP Лабс България е основен спонсор на локалния кръг за България.
SAP е световен лидер в бизнес приложенията по отношение на приходи от софтуер и свързани услуги – с повече от 61 000 служители в повече от 130 локации за разработка и продажби по света.
Така наречените “Лабове” (laboratories) в SAP са центровете за разработка на софтуер, които създават иновативни софтуерни продукти, привличайки таланти и използвайки достиженията на технологиите. Повече от 500 професионалиста работят в SAP Лабс България и създават водещи Cloud и In-Memory технологични решения, допълнени от качествени услуги по поддръжка и технологично консултиране.
Булсатком е един от водещите български телекомуникационни оператори в страната, който е иноватор в сферата на сателитна цифрова телевизия в България. Попадайки на невероятната възможност да спомогнат развитието на учениците в ИКТ сферата, те решиха да се включат в организацията на тазгодишното състезание.
FLL България се подкрепя от Telerik. Една социално отговорна компания, подкрепяща много проекти в областта на образованието и предприемачеството.
Сиела е една от големите книгоиздателски къщи в България. През тази година подкрепя инициативата ИКТ Училище.

Организатори

Robopartans
Училище по роботика “Robopartans” има за цел да събуди и затвърди интереса на учениците към информационни технологии, математика, физика и като цяло технически науки, като организира демонстрации, работни срещи, курсове, обучения, фестивали и съдейства на деца в тяхното развитие.
ICT School Сдружение “ИКТ Училище” има за цел подобряване на обучението по информационни и комуникационни технологии в българските училища, пробуждане и стимулиране на интереса на младите хора в България към тях и преодоляване на разликата между обучението в училище и нуждите на работодателите в областта на информационните и комуникационните технологии.

Медийни партньори

TV+
Официален медиен партньор
Actualno.com Sportal.bg TechNews.bg