ИКТ Училище

FIRST® LEGO® League

FLL в България

FIRST LEGO League (FLL) в България се организира от “ИКТ Училище” и Училище по роботика “Robopartans” с изключителната подкрепа на SAP AG и SAP Labs Bulgaria. В периода 2006-2010 г. български отбор участва в локалните състезания в Германия, организирани от SAP AG. Менторите на тези отбори бяха служители на SAP Labs Bulgaria, а учениците от Софийска Математическа Гимназия. Най-големият успех, който такъв отбор постигна беше през 2009 на локалното състезание на FLL в Рот, Германия. Заедно с менторите си Екатерина Аначкова и Кирил Митов, българчетата достигнаха до шесто място сред други 24 немски отбора. Ето кратко филмче, което отразява представянето на отбора:

Участие на SAPartans във FIRST Lego League 2009 Smart Move:

Интересни факти около този отбор:

- от името на отбора SAPartans произлезе и името на училището по роботика Robopartans, което Екатерина и Кирил стартираха веднага след завръщането на отбора в България. Малко повече за възникването на името и изработката на логото можете да прочетете тук: 307 или как се прави лого за SAPartans
- един от участниците в отбора, Иван Божилов, тогава ученик на 16 години, в последствие стана преподавател в училището по роботика, а в момента е основна движеща сила на организацията на FLL състезанието в България.

През 2011 г. се организира първият локален кръг за България с генерален спонсор SAP. В състезанието взеха участие 11 отбора.

Международен партньор в организиране на състезанието е Hands On Technology.

Оставете своето мнение: