ИКТ Училище

FIRST® LEGO® League

Състезанието през 2011 – Food Factor

Състезанието се проведе на 26 ноември в сградата на Интер Експо Център в град София. Оставили сме програмата на състезанието, за да може всеки да види и най-малката подробност. Може да не ни повярвате, но всичко беше спазено до минута и обещаваме през следващите години това да продължи.

Темата на състезанието беше “Food Factor – Keep Food Safe” (Факторът храна – да опазим храната безопасна). В състезанието видяхме, способни ли са отборите от FLL да подобрят качеството на храната, като намерят начини за предотвратяване на замърсяването на храните. Децата проучваха въпроса за безопасността на храната, изследвайки възможни източници на замърсяване на хранителните продукти като, например, нестерилизираната им обработка и липсата на хигиена при производството и съхранението. След това трябваше да намерят начин за предотвратяване на действието на тези източници или за борбата срещу тях.

В състезанието се включиха 11 отбора. Ето и кои бяха те:
KASAPIN40, Wise Move, BGbot, Creative, Pandas, Power Rangers, Fellowship of the Robot, SAPfire40, Thunderbot, SixArePlaying 4 0ne team, Sap4y0u. Може видите отборите и техните ментори на нашата faceboоk страница.
Снимки от целия ден на състезанието може да разгледате тук.

Партньори:

Основен спонсор и партньор в организацията на състезанието са SAP Labs Bulgaria иSAP AG. С тяхно съдействие в периода 2006-2010 български ученици участват на състезанията в Германия. От 2011 е основен спонсор на локалния кръг за България.
FLL България се подкрепя от Telerik. Една социално отговорна компания, подкрепяща много проекти в областта на образованието и предприемачеството.
Datecs е една от водещите български ИТ фирми, за които е изключително интересно, че се занимават не само със софтуерна, а и с хардуерна разработка. Подкрепят инициативите на ИКТ училище защото видяха смисъла и възможността учениците да получат изключителни знания, които да им помогнат в бъдещата им кариера.

Организатори

Robopartans Училище по роботика “Robopartans” има за цел да събуди и затвърди интереса на учениците към информационни технологии, математика, физика и като цяло технически науки, като организира демонстрации, работни срещи, курсове, обучения, фестивали и съдейства на деца в тяхното развитие.
ICT School Сдружение “ИКТ Училище” има за цел подобряване на обучението по информационни и комуникационни технологии в българските училища, пробуждане и стимулиране на интереса на младите хора в България към тях и преодоляване на разликата между обучението в училище и нуждите на работодателите в областта на информационните и комуникационните технологии.

Медийни партньори

TV7
Официален медиен партньор
Дарик Радио Infoweek TechNews.bg
TeenProblem сп. Computer

Оставете своето мнение: