ИКТ Училище

FIRST® LEGO® League

FIRST LEGO League

 

FIRST LEGO League (FLL) е най-голямото състезание по роботика за ученици. Организира се в цял свят с участието на десетки хиляди ученици, състезаващи се на локално, а при успех и на международно ниво. Провежда се всяка година като задачите са свързани с важни за света проблеми. В рамките на няколко месеца, под напътствията на ръководител, ученици на възраст между 10 и 16 години се подготвят в отбор, за участие в състезанието. Подготовката включва конструиране и програмиране на реални роботи, но не спира до тук, а съдържа още интересни проблеми и задачи.

Миналата година за първи път организирахме локален кръг на състезанието FIRST LEGO League в България, с което дадохме възможност на десетки български ученици да вземат участие в него. Победителят KASAPIN40 премина успешно полуфиналите в Полша, финалите в Германия и миналата седмица взеха участие в световния фестивал Open European Championship. Там българчетата премериха сили с най-добрите 67 отбора от 36 страни от целия свят.

Тази година отново продължаваме с новия сезон на състезанието и локалния кръг, който ще се проведе на 24 ноември в Интерекспо център, град София.

fll resources

Оставете своето мнение: