ИКТ Училище

FIRST LEGO League състезание в България

На 26 ноември 2011 г. в България, София, Интер Експо Център, ще се проведе локален кръг на едно от най-големите световни състезание по роботика FIRST Lego League (FLL).

FIRST Lego League (FLL) се организира  в цял свят с участието на десетки хиляди ученици, състезаващи се на локално, а при успех и на международно ниво. Провежда се всяка година като задачите са свързани с важни за света проблеми. В рамките на няколко месеца под напътствията на ментор ученици на възраст между 10 и 16 години се подготвят в отбор, за участие в състезанието. Подготовката включва конструиране и програмиране на реални роботи, но не спира до тук, а съдържа още интересни проблеми и задачи.

FLL в България се организира от “ИКТ Училище” и Училище по роботика “Robopartans” с изключителната подкрепа на SAP AG и SAP Labs Bulgaria. В периода 2006-2010 г., отново със съдействието на SAP Labs Bulgaria български отбори участват в локалните състезания в Германия. През 2011 г. се организира първият локален кръг за България, в който ще вземат участие над 10 отбора.

Международен партньор в организиране на състезанието е Hands On Technology.

Повече за състезанието можете да разберете в частта FLL в България.

Публикувано на 11 април 2011 от Kiril Mitov

Коментари по темата:

Състезание по роботика Food Factor: 4 отбора получиха своите полета « Училище по роботика "Robopartans" каза:

[...] на тазгодишното международно състезание по роботика FIRST LEGO League (FLL). През тази година 11 отбора ще вземат участие в [...]

Коментарът е публикуван на 22 септември 2011г. в 14:04ч.

Състезание по роботика Food Factor: 4 отбора получиха своите полета | ИКТ Училище каза:

[...] на тазгодишното международно състезание по роботика FIRST LEGO League (FLL). През тази година 11 отбора ще вземат участие в [...]

Коментарът е публикуван на 14 ноември 2011г. в 16:12ч.

Оставете своето мнение: